fbpx

Love the nature - Rewear

Duurzame kleding - minder watergebruik - kleding recyclen - hergebruik van materialen

Duurzame bedrijfskleding krijgt een nieuwe betekenis.

Dat werkkleding duurzaam moet zijn, dat snappen we allemaal. We investeren in producten die we vaak elke dag dragen, deze moeten lang meegaan. Nu krijgt duurzaam een nieuwe betekenis, kleding die duurzaam is geproduceerd met liefde voor de natuur, mens en dier. Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Diverse leveranciers werken mee om dit doel te bereiken.

Wordt jouw bedrijf ook CO2-neutraal?

Is jouw bedrijf ook bewust van de vervuilingen? Wil je er iets aan doen om deze te verminderen? Dan help ik je graag met deze missie!

Kwaliteit in een duurzaam jasje!

KWALITEIT – DUURZAAM – VOOR IEDEREEN

De Printer Prime collectie is circulaire ontworpen, zonder dat daar extra grondstoffen voor nodig zijn. Door minder afval te produceren, wordt de milieu impact gereduceerd. Om deze collectie zo veelzijdig als mogelijk te kunnen in zetten, is het industrieel wasbaar en zelfs op 60 graden. Voor de stoffen is organisch katoen gebruikt en gerecycleerd polyester. Door het recycleren van PET-flessen vermindert het storten van afval en zo de bodemverontreiniging. Bij het ontwikkelen van deze collectie is het waterverbruik en CO-2 uitstoot teruggedrongen en energie bespaard. Voor de verpakking is gekozen voor een composteerbare polybag, deze kan snel en veilig afgebroken tot compost. Kortom een duurzame oplossing, wie wil dat nou niet? En een mooie bijkomstigheid, deze collectie is te verkrijgen in XS tot 5XL!

 

Draag bij aan een betere toekomst.

Leveranciers met duurzame initiatieven:

Tricorps duurzame bedrijfskleding dealer leverancier importeur

(klik op de logo’s voor meer informatie)

Wil je ook duurzame bedrijfskleding?

Ik help je graag verder

Organische katoen kleding

Duurzame stoffen:

Biologisch katoen:

Biologisch katoen is een duurzaam alternatief voor regulier katoen. De kwaliteit is net zo goed. Er wordt ongeveer 90% minder water verbruikt in het verbouwen van biologisch katoen, er wordt voornamelijk regenwater en meer efficiënte irrigatie gebruikt. Biologisch katoen is beter voor de bodem vanwege de pesticiden die gebruikt worden bij regulier katoen. 

Recycled polyester:

PET-flessen zijn uitermate geschikt om te verwerken tot een nieuwe sterke polyestervezel. De kwaliteit van het garen is belangrijk voor een langere levensduur.