fbpx

Nieuw: Prime collectie

Duurzame bi-color collectie

Kwaliteit in een duurzaam jasje!

KWALITEIT – DUURZAAM – VOOR IEDEREEN

Waarom kiezen voor Printer Prime collectie?

1. Circulair ontworpen

Dat wil zeggen dat de kleding zo lang mogelijk op hoog niveau hergebruikt kan worden, zonder dat er extra grondstoffen voor nodig is. We voorkomen afval om reduceren zo de milieu impact.

2. Wasbaar op 60 graden

Om deze collectie veelzijdig te kunnen inzetten is de kleding wasbaar op 60 graden, hierdoor kan het wasgoed ook hygiënisch schoongemaakt worden. Bovendien mogen ze ook in de droogtrommel op lage temperatuur.

3. Organisch katoen.

In organisch katoen worden geen giftige chemicaliën gebruikt, het beschadigt de bodem niet en verbruikt bij de productie minder water en energie.

4. Gerecycleerd polyester

Gerecycleerd polyester vereist minder energie dan nieuw polyester. En door het recycleren van PET-flessen vermindert het storten van afval en zo de bodemverontreiniging.

5. Minder CO-2 uitstoot

Met Printer Prime kies je voor een beter planeet, de collectie is ontwikkeld aan de hand van LCA-berekeningen waarbij waterverbruik en CO-2 uitstoot werden teruggedrongen en energie werd bespaard.

6. Grote matenrange

Deze collectie is er een in een grote gatenrange, voor de dames van XS tot 2XL en voor de heren S tot maar liefst 5XL, de uniseks modellen zijn beschikbaar van XS tot 5XL.

7. Verpakking composteerbaar

Alle Prime modellen zijn verpakt in een biogebaseerde, composteerbare polybag. De polybags zijn gemaakt van PLA-materiaal dat snel en veilig afgebroken wordt tot compost.

8. Industrieel wassen

De Prime collectie is van zo’n goede kwaliteit dat deze volgens de EN ISO 15797 normen industrieel gereinigd kunnen worden en op lage temperatuur in de droogtrommel gedroogd kunnen worden.

9. Zakje voor waschip

In de gehele Prime collectie is het mogelijk om aan de binnenzijde een waschip te bevestigen, zo kan het kledingstuk van het begin tot het einde gevolgd worden.

 

WIL JE MEER INFORMATIE OVER DE WERKWIJZE VAN PRINTER PRIME? KIJK OP:

https://www.printeractivewear.com/csr-and-sustainability

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *